Kies Uw taal

Meeting 2012 with Gianbeppe Panicco at Stupinigi Torino

"Now all X 1/9 owners have a jewel and a precious car with a great styling and design that will be special for ever"

Gianbeppe Panicco 2012 Torino

Toen ik in 1987 mijn Bertone X 1/9 kocht kon ik niet vermoeden dat dit een liefde voor het leven zou betekenen. Na mijn oprichting van de Fiat/Bertone X 1/9 club Nederland (1986) volgden jarenlange internationale contacten met X 1/9 eigenaren en clubs in het buitenland.

Vervolgens waren er talloze onvergetelijke reizen naar Italie en diverse ontmoetingen met Gianbeppe Panicco (staf-medewerker en rechterhand van Nuccio Bertone) en Elisabetta Farmeschi (chef public relations Bertone) bij Carrozzeria Bertone in Grugliasco Turijn. Met als hoogtepunt een persoonlijke ontmoeting met Nuccio en later ook Lilly Bertone

Mede daardoor werd mijn belangstelling en passie voor de X 1/9 en zijn unieke Bertone design steeds groter. Dit leidde ook tot het leggen van contacten elders in Italie en het zoeken naar X 1/9 onderdelen teneinde liefhebbers in Nederland en het buitenland verder te kunnen ondersteunen bij het in stand houden van hun X 1/9 hobby.

Gedurende mijn vele reizen naar Italie groeide het netwerk en ontstonden er vriendschappen. Ik ging mij steeds meer thuis voelen in dit fantastische land met zijn prachtige auto-historie, rijke cultuur en het bijzondere "dolce vita" gevoel. Ook bij Carrozzeria Bertone stond de deur altijd voor mij open en was het een "benvenuto".

X 1/9 Parts Holland is in feite een uit de hand gelopen hobby en al bijna 30 jaar een "passione". Met o.a. als doel X 1/9 liefhebbers met raad en daad bij te staan en ervaringen uit te wisselen en te delen.

Toen in 1987 de produktie van de Bertone X 1/9 eindigde werd het steeds moeilijker onderdelen op te sporen en te vinden. Maar via Italiaanse connecties en contacten met Bertone was er de mogelijkheid een gedeelte van de fabrieks voorraden over te nemen.

Derhalve beschikken we over een collectie zeer unieke en zeldzame X 1/9 onderdelen die elders vaak niet meer verkrijgbaar zijn. Daarnaast is X 1/9 Parts Holland zeer aktief m.b.t. (re)produktie van niet meer verkrijgbare X 1/9 onderdelen. We beschikken in ons programma ook over een uitgebreid aanbod van X 1/9 artikelen, accessoires en collector items.