Over ons

Meeting 2012 with Gianbeppe Panicco at Stupinigi Torino

"Now all X 1/9 owners have a jewel and a precious car with a great styling and design that will be special for ever"

Gianbeppe Panicco 2012 Torino

Toen ik in 1987 mijn Bertone X 1/9 kocht kon ik niet vermoeden dat dit een liefde voor het leven zou betekenen. Na mijn oprichting van de Fiat/Bertone X 1/9 club Nederland (1986) volgden jarenlange internationale contacten met X 1/9 eigenaren en clubs in het buitenland.

Vervolgens waren er talloze onvergetelijke reizen naar Italie en diverse ontmoetingen met Gianbeppe Panicco (staf-medewerker en rechterhand van Nuccio Bertone) en Elisabetta Farmeschi (chef public relations Bertone) bij Carrozzeria Bertone in Grugliasco Turijn. Met als hoogtepunt een persoonlijke ontmoeting met Nuccio en later ook Lilly Bertone

Mede daardoor werd mijn belangstelling en passie voor de X 1/9 en zijn unieke Bertone design steeds groter. Dit leidde ook tot het leggen van contacten elders in Italie en het zoeken naar X 1/9 onderdelen teneinde liefhebbers / clubleden verder te kunnen ondersteunen bij het in stand houden van hun X 1/9 hobby.

Gedurende mijn vele reizen naar Italie groeide het netwerk en ontstonden er vriendschappen. Ik ging mij steeds meer thuis voelen in dit fantastische land met zijn prachtige auto-historie, rijke cultuur en het bijzondere "dolce vita" gevoel. Ook bij Carrozzeria Bertone stond de deur altijd voor mij open en was het een "benvenuto".

X 1/9 Parts Holland is in feite een uit de hand gelopen hobby en al bijna 30 jaar een "passione". Met o.a. als doel X 1/9 liefhebbers met raad en daad bij te staan en ervaringen uit te wisselen en te delen.

Toen in 1987 de produktie van de Bertone X 1/9 eindigde heb ik besloten (reserve) onderdelen te gaan zoeken en verzamelen voor eigen gebruik. Na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd heb ik besloten mijn prive verzameling te gaan beeindigen en via X 1/9 Parts Holland aan te bieden. Op de Website vind je een overzicht van deze 30-jarige verzameling van onderdelen en aanverwante artikelen.