Over ons

Meeting 2012 with Gianbeppe Panicco at Stupinigi Torino

"Now all X 1/9 owners have a jewel and a precious car with a great styling and design that will be special for ever"

Gianbeppe Panicco 2012 Torino

Toen ik in 1987 mijn Bertone X 1/9 kocht kon ik niet vermoeden dat dit een liefde voor het leven zou betekenen. Na de oprichting van de Fiat/Bertone X 1/9 club Nederland (1986) volgden jarenlange internationale contacten met X 1/9 eigenaren en clubs in het buitenland.

Vervolgens waren er talloze onvergetelijke reizen naar Italie en diverse ontmoetingen met Gianbeppe Panicco (staf-medewerker en rechterhand van Nuccio Bertone) en Elisabetta Farmeschi (chef public relations Bertone) bij Carrozzeria Bertone in Grugliasco Turijn. Met als hoogtepunt een persoonlijke ontmoeting met Nuccio en later ook Lilly Bertone

Al deze aktiviteiten vergrootten mijn belangstelling voor de X 1/9 passie en het unieke Bertone design van deze auto. Het leidde ook tot enorm veel contacten in Italie en het zoeken naar X 1/9 onderdelen en accessoires teneinde de restauratie van mijn 5  Fiat X 1/9 en die van een aantal vrienden gedurende periode 1987 tot 2022 te voltooien. Gedurende al deze reizen naar Italie groeide het  netwerk van contacten en vriendschappen. Meer en meer kreeg ik het gevoel dat Italie, met zijn fantastische en enorme automobiele historie, rijke cultuur en het speciale "dolce vita" gevoel mmijn tweede thuisland werd. Ook bij Carrozzeria Bertone stond de deur altijd voor me open en was het steeds een hartelijk "benvenuto".

Uiteindelijk eindigde de produktie van de Bertone X 1/9 in 1987 en vanaf dat moment werd het steeds moeilijker nog onderdelen voor deze auto te vinden. Dus reisden mijn vrouw en ik ngedurende 35 jaar gemiddeld twee keer per jaar met de auto naar Italie om vrienden te ontmoeten, deel te nemen aan evenementen, een vakantie te vieren en vooral onderdelen te zoeken (ook via sloperijen aldaar) voor mijn persoonlijke verzameling en gebruik en af en toe ook vrienden verder te kunnen helpen. Sinds enkele jaren echter ben ik met pensioen en ook vanwege gezondheidsproblemen heb ik met pijn in het hart moeten besluiten mijn 35-jarige X 1/9 hobby te beeindigen en alle verzamelde en nog aanwezige (ook reserve) onderdelen en artikelen te verkopen. Deze Website is slechts een overzicht van alles wat ik de laatste 35 jaar verzameld en gevonden heb maar veel ervan is reeds verkocht aan X 1/9 vrienden over de gehele wereld. Als je belangstelling hebt voor een onderdeel kun je altijd even mailen en kan ik zien welke onderdelen nog beschikbaar zijn.